Förberedelser och förväntningar

Välkommen till min reseblogg. Att starta en blogg har aldrig riktigt funnits på min världskarta tidigare, men efter mina kompisars önskemål har jag nu gjort det ändå. Här kommer du kunna ta del av min tid nere i Enkokidongoi, Kenya, genom både texter och bilder.

Förberedelserna är i full gång och nervositeten och ångesten har börjat komma. Att åka till ett helt främmande land för att volontärarbeta i en masaiby i 6 veckor känns både skrämmande och spännande. Den här resans förberedelser har hållit på länge nu och äntligen är det dags. Vaccinationer och läkarbesök har varit så ofta att jag nu borde vara immun mot allt som finns. Men nej då, igår vaknade jag upp med världens förkylning, lagom till min resa. Tror att nässpray kommer tillhöra mina värdesaker framöver.

Att förbereda sig för den är resan rent praktiskt har inte varit så svårt. Fram med alla klänningar, shorts och byxdresser. Ner med lite nudlar så jag överlever och packa medicinväskan. Men att förbereda sig mentalt har inte varit lätt. Hur förbereder man sig för att åka till en by där misär och extrem fattigdom är vardagsmat för byborna? De flesta säger att man inte kan förbereda sig för en sådan här resa, att man inte vet vad man kommer att möta. Och visst är det väl så, jag har ingen aning om hur jag kommer att reagera på deras livssituationer och livsöden. Att kolla på UNICEF’s barngalor gör ont i hjärtat. För visst gör det ont när man ser alla lidanden barn i världen utsätts för? Men samtidigt ser man så mycket hopp hos dessa barn. De har så höga drömmar om framtiden. Många vill bli lärare eller läkare, allt för att kunna hjälpa sina medmänniskor till ett bättre liv.

Jag har egentligen inte så höga förväntningar utan åker dit med hopp om att kunna göra skillnad. Ni som hört om mitt UF-företag, vet att vi sålde t-shirts i bambu och vi har några kvar vilka jag kommer ta med mig ner till Kenya. Detta känns jätteroligt och förhoppningsvis blir det lite bilder på detta. Jag har även blivit ”sponsrad” med fotbollar och hopprep som jag tänkte ta med mig ner, och även Ahlgrens bilar så klart :)

Masaibyn jag ska åka till heter Enkokidongoi och ligger på gränsen till Tanzania. Det är en av Kenyas fattigaste byar och där finns en skola som jag kommer hjälpa till i. Jag kommer även arbeta med byns kvinnogrupper, jordbruk och hjälpa till med bland annat fotbollsträningarna. Ni som känner mig förstår nog att min största tillgång nog inte kommer att vara på fotbollsträningarna i alla fall haha. Jag kommer att bo i ett hus i byn i eget rum tillsammans med andra volontärer. Så många andra volontärer verkar det inte bli, jag har haft kontakt med en tjej som heter Amanda som ska åka samtidigt som mig vilket känns jättekul och är en stor trygghet. Vi får se om det finns några andra nationaliteter på plats.

Kort sagt, detta kommer bli en oförglömlig sommar innehållande många starka känslor och minnen. Jag längtar!

1.Förskolebarn1

bild91

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *